Váš košík
    Váš koík je prázdný

Napište jaké víno by jste rádi!

Yarden Merlot Allone Habashan 2016 - Nové ultra prémiové víno

Yarden Merlot Allone Habashan 2016

Nové ultra prémiové víno z řady Yarden Single Vineyard!

 

Merlot Allone Habashan je víno z řady Yarden Single Vineyard. Produkovaná vína z této série jsou extrémně limitovaná, na český trh připadá pouze jeden sud...
Přesto jsme rádi, že pro vás máme pár stovek lahví uskladněno. Merlot Allone Habashan vydrží ve sklepě více než 20 let a hodí se perfektně jako dárek pro vaše nejmilejší nebo pro cenné klienty - to, že zanecháte dojem, se rozumí samo sebou!

 

Popis vína:

Sytá fialově-rubínová barva s rubínovým okrajem. Delikátní vůně po zralém červeném a černém ovoci, která se prolíná s červenými květy, tabákem, pomerančovou kůrou, čokoládou a s jemným dotekem tmavého koření. V ústech je plné a svěží, mimořádně sofistikované a komplexní s jemnou a ušlechtilou mineralitou. Struktura tříslovin je vyzrálá a textura je díky vysokému extraktu a dobré kyselince mohutná, ale zároveň krémová a měkká. Závěr je dlouhý a plný koncentrovaného ovoce.

Vinifikace
Yarden Merlot Allone Habashan se vyrábí výhradně z hroznů sklizených na vinici Allone Habashan, která se nachází v nadmořské výšce 600 metrů. Čedičová půda na vinici obsahuje vysoký podíl jílu (40%), což má za následek vysokou kapacitu zadržování vody, zatímco kamení v půdním profilu napomáha jak při odtoku vody, tak při pronikání kořenů révy. Pěstuje se na malé výnosy a to do 1,5 kg na keř, cílem je koncentrace aroma, extraktu a minerality. Réva je během vegetačního období ošetřována a odlisťována ručně, selektovaná ruční sklizeň je samozřejmostí. Následuje ruční oddělení bobulí od třapiny. Měkké lisování hroznů přes lisovací membránu pomocí stlačeného vzduchu zabraňuje mechanickému poškození hroznů, a tím je zajištěna výroba vysoce kvalitních moštů a vín. Další zpracování po 20 až 25 dnech máčení, následuje kvas, který doplňuje malolaktické kvašení. Yarden Merlot Allone Habashan zraje 18 měsíců ve francouzském dubu a je vyráběno pouze v nejlepších ročnících. Balí se do ručně vyrobené dárkové kazety z luxusního materiálu.

 

L'chaim!